Kiadványok

Zöldinfrastruktúra / Kiadványok

Ezen az oldalon mutatjuk be a zöldinfrastruktúra fejlesztési elem keretében elkészült áttekintő kiadványainkat, amelyek publikálásával kettős célt kívánunk elérni.

Egyrészt általános tájékoztatást kívánunk adni a zöldinfrastruktúra fogalom jelentéséről, a zöldinfrastruktúra szerepéről, jelentőségéről, kapcsolatáról a természet által az emberiség számára biztosított ún. ökoszisztéma-szolgáltatásokkal. Erről Hálózatban a természettel - Zöldinfrastruktúra Magyarországon című szemléletformáló kiadványunkban szólunk bővebben.

Másik fő célunk, hogy bemutassuk a projektben megvalósult kutatások hátterét, folyamatát, az alkalmazott módszereket és legfőbb eredményeinket. A témát a kutatás során alkalmazott elemzési léptékeknek megfelelően bontottuk két kötetre. Zöldinfrastruktúra-hálózat fejlesztése Magyarországon - Szakmai összefoglaló és módszertani útmutató című kiadványunkban az országos szintű elemzési folyamattal és annak eredményeivel foglalkozunk, míg Zöldinfrastruktúra városi és térségi léptékben - Módszertani útmutató mintaterületi elemzések alapján című kötetünk a részletesebb vizsgálatokat igénylő térségi és települési elemzéseket mutatja be.

Kiadványaink a fenti linkekről közvetlenül tölthetőek le, de összesítve megtalálhatóak a Letölthető anyagok között, a Zöldinfrastruktúra kiadványok kategóriájában is.