Mit jelent számodra a táj? rajzpályázat

Természeti és kulturális örökségünk alapvető eleme a táj, amelyet a természet és emberi tevékenység együttesen alakít. Ezért pályázatunk célja figyelemfelkeltéssel és szemléletformálással erősíteni a természeti értékek, a sokszínű hazai tájak megbecsülését és megőrzését. Természetjárásra ösztönző díjakkal és értékes ajándékcsomagokkal szeretnénk nevezésre motiválni az általános iskolásokat, hogy az ő szemszögükből is megismerhessük Magyarország táji szépségeit.
Mit jelent számodra a táj? rajzpályázat

Pályázat témája: „Mit jelent számodra a táj?”
 
Olyan rajz, vagy egyéb pályamű beküldését várjuk, ami bemutatja, hogyan kapcsolódik a magyar táj az életünkhöz, mindennapjainkhoz, elárulja, hogy a Pályázó mit tart a magyar tájban jellegzetesnek, értékesnek, fontosnak.
 
Az alkotás témája egy jellegzetes táj, tájegység, annak minden hozzá tartozó, de leginkább a Pályázónak fontos természeti értékeivel, vagy kulturális jellegzetességeivel… legyen az a Dunakanyar, a Balaton-felvidék tanúhegyei, egy népszerű Kéktúra-útvonal, vagy a Hortobágy szürkemarhákkal és gémeskutakkal.
 
A pályázat szórólapja ITT letölthető a legfontosabb tudnivalókkal.
 
A teljes játékszabályzatot, az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot, és az adatkezelési tájékoztatót ITT találod.

Ki pályázhat?
 
- A pályázaton 10-14 éves (általános iskola 5-8. osztályos) tanulók indulhatnak.1,2
 - Más pályázatra már benyújtott alkotással nem lehet pályázni.
 
A Pályázat időtartama, beküldési feltételek
 
- A pályázat 2019. év május 24. naptól 2019. szeptember 1. napjáig tart, a részvétel ingyenes.
- Pályázónként maximum 2 db, A/4 vagy A/3 méretű rajz küldhető be.
- A pályaművek beérkezésének végső határideje: 2019. szeptember 02. (hétfő) 18 óra
- A pályázati anyagokat hajtogatás nélkül, zárt borítékban kérjük feladni az Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának címére: 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 9.
A borítékon a feladó neve és címe mellett szerepeljen a „Tájkarakter rajzpályázat” megnevezés is. A rajzok beazonosíthatósága érdekében a rajzok hátoldalán, vagy egy mellékelt külön lapon szükséges feltüntetni:
a Pályázó nevét, születési évét, valamint a szülő/gondviselő telefonos elérhetőségét és levelezési címét,
a rajz címét / mottóját.
 
A pályamű mellé kérjük csatolni a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot is!  
 
Eredményhirdetés: Tájséták kampány hivatalos sajtótájékoztatóján
 
Az Európa Tanács kezdeményezésére október 20-át Európa-szerte A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepelhetjük. A Magyar Nemzeti Parkok ennek alkalmából az október 19-20-i hétvégén helyi szakvezetők segítségével, élményszerűen ismertetik meg az érdeklődőkkel ezen értékeinket. A Tájséták kampány hivatalos sajtótájékoztatóján kerül sor a győztesek kihirdetésére is.
 
A nyertesek neveit közzétesszük a Magyar Nemzeti Parkok Facebook oldalán, valamint értesítést kapnak telefonon és a megadott levelezési címükön.
 
Elbírálás
 
A rajzokat a szervező munkatársak, és/vagy általuk felkért külső szakértő(k) bírálják el az alábbi szempontok alapján:
- kidolgozottság;
- tájhoz való kapcsolódás;
- érzelmi töltet;
- technika sajátosságainak alkalmazása.

Pályázati kategóriák I. Festett, rajzolt alkotás II. Egyedi technikával készített mű
Technika Bármilyen saját kézzel készített színes vagy fekete-fehér technika alkalmazható (színes ceruza, toll, zsírkréta, festék…) Bármilyen saját kézzel készített egyedi, akár vegyes kivitelezés (textilragasztás, színes papír montázs, növényi részek felhasználása…)
Díjazás Az első 2-2 beküldő számára ajándéktárgyak: pendrive, vagy termosz. (postára adás dátuma számít)
  1. helyezett:távcső, hátizsák, családi belépő nemzeti park igazgatósági létesítménybe (látogatóközpont, bemutatóhely, arborétum, barlang) vagy programra.
 
2. helyezett:
távcső, társasjáték, családi belépő nemzeti park igazgatósági létesítménybe (látogatóközpont, bemutatóhely, arborétum, barlang) vagy programra.
 
3. helyezett:
Magyar Nemzeti Parkok ajándékcsomag (túrazsák, baseball sapka, hőtartó pohár, iránytű)

1. helyezett:távcső, hátizsák, családi belépő nemzeti park igazgatósági létesítménybe (látogatóközpont, bemutatóhely, arborétum, barlang) vagy programra.

2. helyezett:
távcső, természetismereti társasjáték

3. helyezett
Magyar Nemzeti Parkok ajándékcsomag (túrazsák, baseball sapka, hőtartó pohár, iránytű)

Ha a pályázattal kapcsolatban kérdésed van, keress minket a tajvedelem@am.gov.hu címen, a tárgyban szerepeljen: „Tájkarakter rajzpályázat”.
 
A rajzpályázat „A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001)” elnevezésű projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszírozásával a Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében valósul meg.
 
1. Magyarországon tartózkodási hellyel, vagy lakcímmel rendelkeznek.
2. A pályázaton nem vehetnek részt az Agrárminisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának (AM NPTF) és Természetmegőrzési Főosztályának (AM TMF) munkatársai és közeli hozzátartozóik.